Safety first!

Veiligheid staat voorop bij een computer. Je kunt hierbij kiezen voor tal van dure beveiligingssoftware voor je PC. Echter zijn er veel bruikbare tips die kosteloos zijn en bijdragen aan een goed beveiligde computer. Enkele tips zijn:

  • Maak met regelmaat een back-up.

Door periodiek een back-up te maken van jouw bestanden voorkom je dat, wanneer er iets misgaat met je computer, je al jouw bestanden kwijt bent. Bij het maken van een back-up zet je de door jou gewenste bestanden apart op een extern apparaat. Zodoende zijn jouw bestanden te allen tijde veilig opgeslagen.

  • Maak gebruik van sterke wachtwoorden

Wanneer je online transacties wilt laten plaatsvinden dien je te beschikken over een account met wachtwoord. Veel mensen maken hierbij de fout om van slechts één wachtwoord gebruik te maken. Dit wachtwoord wordt vervolgens bij tal van verschillende websites gebruikt. Internetcriminelen kunnen hier handig op inspelen. Ze hoeven namelijk slechts één wachtwoord van je te raden en krijgen vervolgens toegang op meerdere accounts. Dit alles is eenvoudig te voorkomen door gebruik te maken van verschillende wachtwoorden die moeilijk te achterhalen zijn. Tip voor het genereren van een wachtwoord: generator voor een wachtwoord, de gratis wachtwoord generator van Wissel je wachtwoord.

  • Laat je niet gek maken door aanbiedingen!

Veel internetcriminelen voorzien in aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn. Laat jezelf dus niet verleiden door aanbiedingen die niet realistisch zijn. Vaak zitten deze aanbiedingen vol met virussen of andere zaken die schade aan kunnen richten bij je computer.

Bovenstaande opsomming draagt bij aan de veiligheid van je pc!

Kom in contact met Trends in ICT

Kom je iets verdachts tegen online? Neem dan gerust contact op met Trends in ICT! Dit is snel en eenvoudig mogelijk door middel van onze online contactpagina.