De computer, aangenaam:

De computer kan gezien worden als een elektrisch / digitaal apparaat dat het mogelijk maakt om gegevens middels algoritmes te verwerken. De procedures waar een computer mee werkt zijn vastgelegd in de computer software. Deze software kan door de gebruiker naar eigen wens worden verwisseld. Binnen de computer valt er onderscheidt te maken in tal van verschillende types, namelijk:

  • Super computers
  • Mainframes
  • Minicomputers
  • Game PC's

Inmiddels wordt de computer veelvuldig gebruikt voor zowel informatievoorziening, amusement als ook het aansturen van complete processen. Zo kan de algehele productie van auto's door middel van robots vandaag de dag plaatsvinden door middel van het gebruik van computers.

Het gebruik van een computernetwerk

Vandaag de dag worden computers veelvuldig aangesloten aan een computernetwerk. Binnen dit zogeheten netwerk wordt er door verschillende gebruikers met een eigen computer gebruik gemaakt van software en data die afkomstig is van een centrale opslagplaats. Het internet kan bijvoorbeeld gezien worden als een computernetwerk waar gebruik van gemaakt kan worden om websites te bezoeken en bestanden van het internet naar je computer te downloaden.

Behoefte aan meer informatie?

Heb jij na het raadplegen van een van onze artikelen vragen? Of wil je simpelweg gewoon wat extra informatie? Aarzel niet en neem contact op met Trends in ICT. Dit is snel en eenvoudig mogelijk door middel van onze online contactpagina!