Vaststaande computers

Zoals de naam al doet vermoeden staan vaststaande computers vast. Kenmerkend aan deze computers is dat ze niet eenvoudig zijn mee te nemen. Doordat de vaststaande computer niet over een accu beschikt dient de computer met stroom verbonden te zijn om te kunnen werken. Binnen de vaststaande computer valt er onderscheid te maken in twee verschillende groepen, namelijk:

Desktop

De desktop is de meest bekende vaste computersoort. De desktop moet verbonden worden met een scherm en dient in verbinding te zijn met stroom.

All in one

De all in one categorie groeit sterk aan populariteit. Kenmerkend aan de all in one variant is dat alle computeronderdelen in het beeldscherm ingebouwd zijn. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met snoeren. Doordat de all in one niet over een accu beschikt, heb je ook altijd stroom nodig om de computer te kunnen gebruiken.

Draagbare computers

Kenmerkend aan draagbare computers is dat deze makkelijk meegenomen kunnen worden en overal gebruikt kunnen worden. Doordat draagbare computers altijd voorzien zijn van een accu kan je zonder netvoeding (stroom) werken. Alle draagbare computers zijn voorzien van een beeldscherm en sommige beschikken zelfs over touchscreen. Binnen de categorie draagbare computers valt er onder andere onderscheid te maken in:

Laptop

Draagbare computers die beschikken over een toetsenbord. Verschillen van laptops zijn vooral gelegen in het formaat, geheugen en besturingssysteem.

Tablet

De tablet is een computer zonder toetsenbord. De tablet beschikt over een scherm dat gebruikt kan worden middels touchscreen.

2-in-1 hybrides

Heeft betrekking op een computer waarbij een toetsenbord eenvoudig aan het beeldscherm vast- en losgemaakt kan worden.

Door de steeds vorderende technologie verwacht Trends in ICT dat er zich continue ontwikkelingen zullen voordoen in de computerbranche.

Terug naar Computer