Autonome apparatuur

Tot autonome apparaten behoren robots, drones en zelfrijdende voertuigen. Deze voertuigen maken gebruik van Artificial Intelligence (Al). Onder Al verstaan we machines die dankzij verschillende technieken eenvoudige menselijke handelingen kunnen uitvoeren. Verwacht wordt dat door de toename van autonome apparatuur meerdere apparaten afzonderlijk of met behulp van menselijke input samen kunnen gaan werken. Met name de ontwikkelingen van Internet of Things en het aankomende 5G netwerk maken deze trend extra interessant.

Het gebruik van Chatbots

Een andere trend op het gebied van ICT waar Trends in ICT hoge verwachtingen van heeft, zijn de Chatbots. De zogeheten Chatbots hebben als doel om als helpende hand te fungeren. Dit dient gerealiseerd te worden door het geven van bruikbare ondersteuning aan bijvoorbeeld de klant. Hierdoor maken Chatbots het mogelijk om het nodige werk van je werknemers uit handen te nemen. Momenteel zijn er zelfs al Chatbots die spraakgestuurd zijn. In de toekomst wordt verwacht dat Chatbots tevens gezichtsuitdrukkingen kunnen lezen en je zodoende als personal assistent kunnen helpen. Verwacht wordt dat binnen nu en enkele jaren maar liefst 1 op de 2 bedrijven gebruikmaakt van Chatbots!

The Internet of Things

The Internet of Things is een trend die beschikt over hoge verwachtingen binnen de ICT wereld. Bij Internet of Things nemen alledaagse apparaten geheel zelfstandig beslissingen aan de hand van actuele data. Systemen communiceren, zonder dat mensen zich hiermee bemoeien, met elkaar. Verwacht wordt dat Internet of Things in de toekomst een grote rol zal gaan spelen in de ICT branche.

Breedband internet : VDSL

Een veelgenoemde nieuwe techniek voor snel internet is natuurlijk glasvezel. Er is echter nog een techniek die iets ondergesneeuwd is, maar net zo snel beloofd te zijn. En dat tegen lagere kosten. Deze techniek is VDSL: Very High Bitrate Digital Subscriber Line. Lees dit artikel over vdsl (url: http://www.nederlandbreedbandland.nl/breedband/vdsl-internet.html) met uitleg over VDSL internet en mogelijkheden voor een VDSL abonnement.

Ruimte voor uitbreiding?

Heb je na het lezen van onze trends vragen? Of zie jij ruimte voor uitbreiding op deze pagina? Neem dan gerust contact op. Dit is snel en eenvoudig mogelijk dankzij onze online contactpagina!